Poziv za učešće u novom programu Eko volonteri Mostara

Objavljeno: 21.03.2024

Program Eko Volonteri Mostara nudi jedinstvenu priliku studentima/cama da:

  • Steknu vrijedne vještine u 3D modeliranju, 3D skeniranju i 3D printanju.
  • Nauče kako transformirati reciklirane materijale poput PET boca i plastičnih čepova u kreativan i funkcionalan urbani mobilijar.
  • Doprinesu ljepšem i čišćem Mostaru kroz volonterske akcije usmjerene na prikupljanje i reciklažu PET boca i plastičnih čepova.

Dio programa je i radionica 3D modeliranja i demonstracija PETmašine za reciklažu PET boca u filament za 3D printere, u četvrtak, 28.03. i petak, 29.03. sa početkom u 14:00h u organizaciji 'Radionica Garaža' na Građevinskom fakultetu UNMO koja je ključna komponenta programa Eko Volonteri Mostar. Ova radionica će polaznicima pružiti osnovne vještine potrebne za doprinos dizajnu i stvaranju održivog urbanog mobilijara od recikliranih PET boca i čepova.

  • Studenti/ice se mogu uključiti na sljedeće načine: Prijavom na program Eko Volonteri Mostara putem sljedećeg linka: https://forms.visme.co/formsPlayer/01ewd0z9-eko-volonteri-mostara-prijava
  • Prijavom na radionicu 3D modeliranja putem sljedećeg linka: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSeAkSBBCnRUwUBE0IfF4lZjzNDUmcVgMDRJK9d5i3x_wDIFFQ/viewform?pli=1 Prikupljanjem plastičnih čepova za izradu urbanog mobilijara.

Učešćem u programu Eko Volonteri Mostara, studenti/ce imaju priliku razviti vrijedne vještine, doprinijeti održivoj budućnosti Mostara i ostaviti svoj trag u gradu! Više informacija o Programu možete saznati putem sljedećeg linka https://zipline.ba/vijesti/posts/2024/march/program-eko-volonteri-mostara-poziv-mladima-za-aktivno-u%C4%8De%C5%A1%C4%87e-u-o%C4%8Duvanju-okoline/