Takmičenje u građanskom preduzetništvu za 2020. godinu.

Objavljeno: 25.05.2020

Takmičenje za građansko preduzetništvo je dio Kampusa za preduzetništvo, a pokrenut je radi osnaživanja preduzetnika diljem svijeta za stvaranje inovativnih odgovora na globalne izazove i/ili u zajednici i uključivanja u mirniji i održiviji svijet. Riječ je o takmičenju kojim se putem inovativnih ideja i kreativnim projektima želi dati doprinos promociji Ciljeva održivog razvoja (Sustainable Development Goals – SDG), jer takmičenje za građansko preduzetništvo 2020. obilježava 75. godišnjicu Ujedinjenih naroda i promoviše Okvir za djelovanje obrazovanja do 2030. godine.

 

U takmičenju mogu učestvovati svi stariji od 13 godina, koji se trebaju registrirati na linku https://www.entrepreneurship-campus.org/register/.

 

Nakon registracije neophodno je predati ideju ili projekat, poslije čega će administratori takmičenja ispitati da li su isti u skladu sa standardima takmičenja i dostaviti informaciju aplikantima o daljoj mogućnosti učešća. 

 

Pobjednici takmičenja će biti objavljeni na ceremoniji 10. decembra 2020. godine. Uz certifikat, pobjednicima će se pružiti prilika da dobiju povratne informacije o svojim preduzetničkim projektima i idejama od stručnjaka za poduzetništvo tokom 90-minutnog seminara. Više informacija o nagradama i priznanjima možete dobiti putem linka: https://www.entrepreneurship-campus.org/computer/prizes-and-recognition.

Za detaljnije informacije o organizatorima i takmičenju, možete posjetiti link: https://www.entrepreneurship-campus.org/