MOJ FAKULTET I DIPLOMA SU PRIZNATI. I VIŠE OD TOGA!

Objavljeno: 20.06.2017

MOJ FAKULTET I DIPLOMA SU PRIZNATI. I VIŠE OD TOGA!

 

Veoma interesantna priča stigla nam je iz daleke Norveške, gdje naša bivša studentica, Selma Zilić (udata Muftić), dijeli svoju priču sa Fakultetom, institucijom gdje stekla znanje, vještine i diplomu.

 

”Trenutno živim u Norveškoj i s ponosom mogu reći da je moj Fakultet i zvanje u potpunosti priznat u ovoj zemlji. Naime, nakon završenog Fakulteta, kao i svi studenti, bila sam u potrazi za poslom, međutim situacija takva kakva jeste u našoj državi ne daje uvijek posao iz snova, bar ne na prvu. Bilo je tu volontiranja, bezbroj intervjua, razočarenja, ali i upornosti da radim ono što volim, a volim biti ekonomista.

 

Kad razmišljam o počecima shvatim koliko mi je Fakultet pomogao u svim sferama poslovnog života, jer sam svoje teoretsko znanje u potpunosti mogla sprovesti u djelo. Imala sam sreću da budem u generaciji studenata predvođenim odličnim profesorima i asistentima, koji su nam jako pomogli da od nesigurnih studenata postanemo ravnopravne kolege.

 

Nakon pet godina rada u banci, preselim se u Norvešku i opet sam na početku. Pošaljem diplomu na verifikaciju i u rekordnom roku dobijem odgovor da je moj Fakultet u potpunosti priznat, smjer i svi predmeti, čak i više.

 

Naime, na završeni fakultet dobila sam dodatnih 60 poena, tako da sam trenutno na nivou između master studija i bachelora i ukoliko želim da završim master, potrebno je samo par dodatnih predmeta. Ubrzo nakon toga dobijem ponudu od SpareBank 1 SR-Bank, jedne od vodećih banaka. U banci radim praksu 2 dana sedmično, ostale dane idem na kurs norveškog jezika.

 

Na kraju moram naglasiti da pratim rad svog Fakulteta i veselim se svakom uspjehu - ponosna što i dalje koračate stepenicama uspjeha – i to još bolje, još više i još brže. Dozvolite da još jednom izrazim zahvalnost i poželim puno sreće i uspjeha u daljnjem radu našem Fakultetu i studentima.”